תמלול ישיבות רבות משתתפים, כשמו כן הוא. תמלול שיחה המשתתפים בה יותר משני דוברים.
למעשה, תמלול של שיחה המונה 3 אנשים ויותר. תיחשב לשיחה "רבת משתתפים".
ככלל, תמלול ישיבות רבות משתתפים נחשב להליך "מורכב" יותר מתמלול רגיל, שכן ריבוי הדוברים בשיחה דורש מן המתמלל לדעת לזהות כל דובר ודוברת, וכן לדעת להבחין בין הקולות השונים שבהקלטה.
בל נשכח, שכאשר התמלול מועד לצורך הליך משפטי והוא משמש כראיה – ישנה חשיבות שבעתיים לזיהוי כל הדוברים שבהקלטה ולהפרדה בניהם באמצעות מספור הדוברים. למעשה, עמדתי על כך במקום אחר כי ללא יכולת להבחין בין הדוברים לא ניתן להתייחס לתמלול כראיה קבילה.
ולכן היכולת של המתמלל להפריד, ולזהות את כל הדוברים הנוכחים בשיחה הינה קריטית לצורך קבילות התמליל כראיה בבית המשפט.
תמלול ישיבות רבות משתתפים משמש כיום לא מעט גופים, הן במגזר הפרטי, והן במגזר הציבורי.
במגזר הציבורי: תוכלו למצוא עיריות וגופים ממשלתיים הנצרכים לשירותי תמלול מקצועיים של תיעוד הישיבות שלהם לצורך פרוטוקול.
במגזר הפרטי: תוכלו למצוא חברות ותאגידים פרטיים המבקשות לתעד את ישיבות הדירקטוריון, או ישיבות של ההנהלה הבכירה.
תמלול ישיבות רבות משתתפים לבית הדין – לעיתים, כאשר מתעורר סכסוך עבודה בין מעסיק למועסק, או בעת שימוע, אחד הצדדים עשוי להקליט את השימוע עצמו, הכולל לעיתים קרובות יותר מ"משתתף" אחד, ולהביאו לבית הדין לענייני עבודה כראייה להוכחת טענתו.
ראו דוגמה: אישה בהריון, שפוטרה והועמדה לשימוע עקב היותה בהריון – הדבר אסור עפ"י חוק עבודת נשים ובתנאי: אותה אישה עבדה קודם לכן לפחות 6 חודשים באותו מקום עבודה.
אותה אישה יכולה להקליט את השימוע, (בהנחה שנאמרו שם דברים שקשורים בטענה הזו ויכולים לעמוד לזכותה בבית הדין לענייני עבודה) ומשכך היא תצטרך לפנות למתמלל מקצועי שיתמלל עבורה את ההקלטה.
היכולת להבחין בין הדוברים בהקלטה
עמדתי כבר במאמר זה על חשיבות של היכולת להבחין בין הנאמר בהקלטה. בייחוד כאשר היא מוגשת לבית משפט. אך גם במצבים אחרים ישנה חשיבות כבירה לנאמר, כך למשל, במצב שבו ההקלטה הינה לצורך תיעוד ישיבה רבת משתתפים של עירייה או גוף ציבורי אחר, יש חשיבות רבה למי אמר מה. כמוכן, טעות בהבחנה בין הדוברים בשיחה עלולה להעיד על חוסר מקצועיות של המתמלל בנישה ספציפית זו.
ערנות לפרטים הקטנים
לא תמיד בישיבות רבות משתתפים הדברים נאמרים לפי סדר כרונולוגי, ההפך הוא הנכון. ברובן של הקלטות מסוג זה, הרבה פעמים הדוברים נכנסים זה לדברי זה בהקלטה, וקוטעים אחד את השני. על כן מתמלל טוב הוא מתמלל עירני, וככזה הוא גם מחויב לתמלל הכל ולהיות ער לפרטים הקטנים והמוכמנים שבשיחה, הוא חייב להיות ער לכל אשר נאמר, גם כאשר הדוברים מדברים בו זמנית. ולתמלל הכל.
סבלנות וקשב
הרבה פעמים בהקלטות רבות משתתפים, צריך לחזור אחורה ולשמוע את הנאמר, שכן כאשר הדוברים מתפרצים אחד לדברי השני, הדבר מקשה על היכולת לשמוע בבירור את הפלט בהקלטה ולהבחין בין הטונציות השונות. הדבר מצריך הרבה פעמים לחזור אחורה בהקלטה ולהאזין לדבריו של דובר ספציפי, על מנת להשלים את החסר.
יכולת הקלדה מהירה
אם במקום אחר כתבתי כי לדעתי נדרשת לפחות יכולת עמידה בקצב של 80 מילים לדקה, כאן בפחות מזה הייתי אומרת שיהיה לכם מאוד קשה לתמלל משהו. אם בכלל.
שכן ככל שגדלה כמות הדוברים בהקלטה, גדלה ההסתברות שהם ייכנסו אחד לדברי השני, וכך תמלול ההקלטה הופך מסובך ומורכב יותר. אך לא בלתי אפשרי.
יכולת הקלדה מהירה תועיל לכם לעמוד בקצב הדיבור של הדוברים ביחד. ולחזור מעט פעמים אחורה בהקלטה.
כך למשל, אם נניח שהאדם הממוצע מדבר בקצב של 140 מילים לדקה, תוסיפו לזה שני אנשים שמתפרצים אחד לדברי השני, ותצטרכו לעמוד בקצב של 180 – 200 מילים לדקה לפחות. בשיחה קצת יותר רגועה, ייתכן שפחות.
מתמלל מנוסה יכול לדעת להבחין בין הקולות הדוברים בהקלטה באמצעות טונציות שונות, גוון קול שונים, טון וסגנון דיבור.
לעיתים, על מנת לזהות את הקולות אני משתמשת בשיטה ייחודית שפיתחתי לזיהוי ואבחנה בין הקולות השונים בהקלטה, (בעיקר כאשר מדובר בהקלטה באיכות ירודה). לשיטתי, אני חותכת את חלקי ההקלטה שבהם ניתן לשמוע יחסית בבירור את גוון הקול של אותו דובר, ובכך אני "לומדת" את טון הדיבור של אותו דובר בהקלטה, את סגנון הדיבור, ולעיתים גם את הסלנג, בהמשך, אני כבר מצליחה לשייך באופן אוטומטי לחלוטין את שם הדובר לטונציה הנשמעת בהקלטה.
כמובן שעם הניסיון בא גם הידע, מתמללים רבים ומנוסים מצליחים להבחין בין הקולות באופן אוטומטי, ומלאכת התמלול עם הזמן הופכת קלה יותר.
כל הזכויות שמורות לתמלול משפטי | האתר עוצב ע״י אלונה לסטר